Ni kommuner nominert til årets UKM-kommune 2013!

Under årets UKM-Festival deler UKM Norge ut prisen “årets UKM kommune” til to kommuner som har hatt en særlig satsing på UKM i...

PR_gateteamUnder årets UKM-Festival deler UKM Norge ut prisen “årets UKM kommune” til to kommuner som har hatt en særlig satsing på UKM i 2012/2013. Hensikten med prisen er å motivere landets kommuner til økt satsing på barne- og ungdomskultur.

Følgende ni kommuner er nominert i 2013:

Eidskog (Hedmark), Lyngdal (Vest-Agder), Lillehammer (Oppland), Lier (Buskerud), Flora (Sogn og Fjordane) Sørfold(Nordland), Trondheim (Sør-Trøndelag), Asker (Akershus), Målselv (Troms).

To av disse kan etter kåringen på UKM-festivalen smykke seg med tittelen “Årets UKM-kommune 2013”, og mottar et diplom samt kroner 10.000,- fra UKM-Norge.

Kriterier:

  • Årets UKM-kommune skal ha utmerket seg i eget fylke gjennom en særlig satsing på UKM i 2013.
  • Kommunen skal kjennetegnes av kvalitet på UKM-mønstringen og et målbevisst arbeid for å forankre UKM, stimulere og synliggjøre ungdomskulturen.
  • Positive momenter er bruk av ungdom i planlegging, gjennomføring, markedsføring og dokumentasjon av mønstringen, nettbasert kommunikasjon, sjangerbredde, samt helhetstenkning kjennetegnet av et godt samarbeid med kulturskole, skole, DKS og lokale kulturaktører.