Hjelp oss å finne kommende tv-stjerner

Åtte unge, klassiske musikere vil i 2012 bli presentert i hvert sitt tv-program på NRK.

UKM Norge og Norsk kulturskoleråd skal bistå NRK med å finne aktuelle kandidater, og vi trenger din hjelp.

Norsk kulturskoleråd og UKM er viktige samarbeidspartnere for NRK når NRK1 går i gang med forberedelsene til en ny tv-serie. Åtte unge, klassiske musikere skal få stort fokus. Opptak til serien gjøres neste år, men programmene sendes først våren etter.

Ved hjelp av profilerte, dyktige og lekne mentorer skal de åtte utvalgte ungdommene få muligheten til å utvikle seg ytterligere som musikere – samtidig som de lar oss ta del i sine liv, inklusive drømmer og planer.

Åtte musikere – åtte instrument

Men før en kommer dit, skal altså Norsk kulturskoleråd og UKM kartlegge hvem som er egnet til en slik «oppgave», og gjøre at NRK med god presisjon kan plukke ut de åtte musikerne som er aller best egnet til dette.

NRK ønsker seg åtte musikere på åtte ulike instrument. De ønsker seg ungdommer som i tillegg til å være gode og gjerne ambisiøse musikere, også har evnen til å ordlegge seg samt leke litt. Utstråling er viktig

Aldersmessig er det ikke satt noen absolutte aldersgrenser, men viktigst er det at dette er unge musikere, og trolig vil det si en øvre grense på cirka 18 år.

«I dette programmet står opplevelser, humør, kunnskap, fremragende prestasjoner og det visuelle i høysetet. Serien skal samle folk og knuse fordommer», heter det i NRKs omtale av programserien.

Tipsfrist: 19. november

Vet du om musikere som kan være odlet for en slik oppgave, så tips UKM eller Norsk kulturskoleråd senest fredag 19. november.

Hos UKM er kontaktpersonen daglig leder Torstein Siegel:

Telefon 907 55 685, e-post torstein@ukm.no

Hos Norsk kulturskoleråd er kontaktpersonen direktør Oddvin Vatlestad:

Telefon 976 62 811, e-post oddvin.vatlestad@kulturskoleradet.no

Du må gjerne også melde fra om egnede mentorer.

Tekst: Egil Hofsli