UKM + MGPjr

I UKM er vi opptatt av at ungdom skal bli inspirert til å drive med kultur, også utenfor UKM. Derfor har vi flere samarbeidsprosjekter med andre kulturaktører over hele landet.

Et av de største samarbeidene vi har, er med NRK og MGPjr. Hvert år velger UKM og NRK ut ulike deltagere på UKM-festivalen. Disse settes sammen til én felles gruppe, som får i oppdrag å lage og fremføre pausenummeret til MGPjr samme høst. Dette innslaget vises for tusenvis av publikum i salen og over 1 million TV-seere på NRK1.

I 2017 var det gitaristen Tea Megaard (15) fra Møre og Romsdal, sangerne Casper Kuhlmann Kristensen (15) og Simen Bals Håverstad (15) fra Vest-Agder, danserne Joanne Barruela (16), Milena Tedros (15) og Dyana Tedros (16) fra Oslo, samt filonist Kristine Krüger (14) fra Vestfold som sammen lagde UKMs pauseinnslag.

Ønsket vårt er å sette sammen en gruppe med ulike talenter, aldre og geografisk bakgrunn. UKM står for Ung Kultur Møtes, og det er nettopp dette vi vil få til ved å samle unge kulturutøvere med forskjellige historier og forutsetninger. Sammen får de muligheten til å lære, skape og bli kjent med seg selv og sine talenter.

Det er utrolig spennende for ungdommene å være med på en TV-innspilling, men det er i idé- og produksjonsfasen at de virkelig får testet seg selv og brukt kreativiteten sin.
Jo Vemund Svendsen, Prosjektleder 2017

For oss begynner dermed innslaget allerede da ungdommene får telefonen om at de er med videre, og slutter ikke før de flyr hjem fra siste Oslo-tur. Prosessen er vel så viktig som de 3 minuttene på scenen.

I tillegg til å fokusere på mangfold og prosess, er vi tydelige på at det er ungdommene selv som skal stå for innslaget. Eierskap og medvirkning er viktige verdier i UKM, nettopp fordi det skaper mestring og glede.

På tvers av alt vi driver med, merker vi at ungdommene trives aller best når de får bestemme selv.
Anne Mofoss Hybertsen, Nestleder

MGPjr er intet unntak. Vi tilrettelegger for at ungdommene skal lære mest mulig, og kommer med innspill der det trengs, men det er til syvende og sist deres eget produkt som vises på scenen.

Det er ikke bare ungdommene som er med på pauseinnslaget som involveres i dette prosjektet. Flere titalls UKM-ungdom deltar hvert år for å sørge for at dette blir et arrangement som ikke går i glemmeboka. UKM Media er blant annet på plass med flerkameraproduksjon, og alt fra produsenter til koreografer og prosjektledere kommer fra UKM. Vi har også hatt vår egen scene ved inngangen på Telenor Arena, der UKM-deltakere har underholdt. I tillegg er det ofte flere UKM-ere med i MGPjr-finalen, og en stor UKM-heiagjeng i salen.

Dette samarbeidet med NRK har gitt UKM-ungdom nye, unike muligheter som vi er stolte av. Vi gleder oss alltid til nytt år og ny runde.

2017 – Tea, Casper, Simen, Joanne, Milena, Dyana og Kristine.

Dette er en av tingene som kan skje om du melder deg på UKM!! ??Takk for i år, Kristine, Casper, Simen, Tea og D-Quetra!

Posted by UKM on 5. november 2017

2016 – Indigo Child og John

John Harman Bratland og Indigo Child under MGPjr 2016

Her er årets UKM-pauseinnslag fra MGPjr, med Indigo Child og John Harman Bratland!

Posted by UKM on 6. november 2016

2015 – Lukas, Nikolai, Anna og Thorleif

I siste episode av UKM gjør: MGPjr ser du hele innslaget til UKM-deltakerne – og hvor gøy de synes det var 🙂

Posted by UKM on 7. november 2015

2014 – Sixpack Crew, Broken Teddybear, Erfan og Herman

2013

2012