UKM Norge søker festivalutviklere til UKM-festivalen 2020

Er du mellom 18 og 23 år, kreativ, uredd og glad i å skape gode opplevelser for andre?

Den nasjonale UKM-festivalen skal neste år være på Hove i Arendal. Vi vil lage en utendørsfestival utenom det vanlige, og leter etter de som skal være med å utvikle festivalen. Er dette deg? Vil du være med, bidra med tanker, ideer og meninger om hvordan vi kan skape den beste festivalopplevelsen?

Vi søker fem personer som tør å lede andre og gjøre andre bedre, til følgende roller:

Utvikler TV-studio/UKM Media
Gjennom fire TV-studioer ønsker vi å gi deltakerne et opptak av sitt innslag. Du får være med å utforme, planlegge og tilrettelegge hvordan vi kan gjøre dette på best mulig måte for at deltakerne skal få med seg et verdifullt opptak hjem.
Utvikler visningsarenaer/scener
Festivalen skal for første gang være utendørs, noe som gir mange muligheter og utfordringer. Du får være med å planlegge og utforme forskjellige scene-konsepter, som alle skal vise frem deltakernes innslag på best mulig måte.
Utvikler festivalområde/landsby
På Hove Leirsted ønsker vi å utforme et festivalområde som inspirerer, overrasker og lar deltakerne slappe av. Du får være med å utforme konseptet, og bidra til å finne ulike aktiviteter som skal foregå på området.
Utvikler unge arrangører/frivillige
Hvert år får vi deltakere som skal være med som arrangører fra alle fylker. I 2020 ønsker vi også å etablere en frivilligordning. Du får være med å utvikle et konsept som ivaretar både de unge arrangørene og de nye frivillige i et konstruktivt samspill. Under festivalen vil ditt fokus være å lede gruppene som bidrar på forskjellige områder.
Utvikler kunst/kunstnerprogram
En god kunstutstilling på et utendørs festivalområde gir spennende utfordringer og muligheter. Du får være med å bestemme hvordan kunsten skal få en unik og fremhevet plass i festivalen.

Du får i stor grad definere hvordan ditt område utvikles, og frihet til å utfordre dagens konsepter og tanker. Etter hvert som vi nærmer oss festivalen, går oppgavene over i praktisk arbeid og gjennomføring, og du får sette ideene dine ut i live. Alle utviklerne får tett oppfølging av profesjonelle mentorer.

Selv om vi har fem samlinger i løpet av året, forventes det en del arbeid mellom samlingene, at du jobber selvstendig, og selv driver ditt område fremover. Som utvikler jobber du i tett samarbeid med festivalledelsen, og har flere gode kolleger å spille ball med. Første samling er inspirasjons-tur til UKM-festivalen 2019, som arrangeres på Stjørdal 24. – 28. juni.

Vi kan tilby opplæring, oppfølging og opplevelser innen arrangørfeltet, samt erfaring med å planlegge og gjennomføre en større festival. Etter fullført festival utbetales også et honorar.

Festival-dato: 26. juni – 30. juni 2020.

Søknadsfrist: Torsdag 30. mai.

Søknadsskjema: https://form.jotformeu.com/91274360487361

Kontaktperson:
Tom Andreas Kristensen – prosjektleder UKM-festivalen 2020
tom.andreas.kristensen@aabk.no
tlf: 476 31 387