900 elever inntar Chateau Neuf

UKM Oslo har DKS-forestilling for Oslo-skolene

Bilde: Mathilde Storm og Emma Gaarder har akkurat merket hele amfiet med hvor de ulike skolene skal sitte

For en som har vært med på noen UKM-arrangementer før, er det enormt mange kjente ansikter å se på Chateau Neuf i dag. Og det er noe av konseptet: utøvere som er i full fart på vei opp og frem, skal inspirere 900 elver til å oppleve, oppsøke, og kanskje en dag, utøve kultur.

– Det var veldig lett å prioritere vekk alt annet da jeg fikk spørsmål om å være med
– Oskar, konferansier

Det er omtrent en tiårig tradisjon at UKM Oslo og DKS (den kulturelle skolesekken) gjennomfører en slik forestilling. Det er viktig at elevene ser hele UKM, og bredden av alt man kan gjøre innenfor kulturfeltet.

– Vi kunne kjørt bare hip-hop, rap og høy-energi, men vi tror at ungdommene har godt av litt variasjon
Margaret Berger, fylkeskontakt i Oslo.

I tillegg til alle de flinke på scenen, nyter UKM Oslo godt av den lange satsningen på arrangører; dagens servering, plakatering og vertskap er alle ungdommer som har deltatt på UKM. Både som arrangører, media, utstilling og scene – her tar alle i et tak.


For de 20 deltakerne som står på scenen er dette en dag fri fra skolen for å bli bedre kjent med hverandre, ha tekniske prøver, og andre forberedelser til forestillingen. Når det blir mye venting, er det viktig med mat og gode omgivelser. Katherine Bunster (t.v) og Jennifer M.U. Moreno, står backstage og har ansvar for at alle har det bra, og at ting flyter fint. I sine egenlagde cosplay-kostymer står de smilende og tar vare på alle andre.

900, det er et ganske stort tall
– Bilal Hijazi

Før har han spilt for 3-400 publikummere, men 900, det blir en ny rekord for Bilal. De siste dagene har han brukt på å øve så mye han kan, fikse noen tekniske greier, og å gro negler. For det trengs for å få den beste klangen.

I videoen nedenfor kan du se en kort smakebit av stemningen.

 

Foto: Sahil Singh, UKM Media Oslo, som også har tatt bilder av alle artistene. Se alle bildene her.