Hjelper NRK med å finne unge talenter til «Sommertoget»

Norsk kulturskoleråd og UKM Norge har som målsetting å løfte fram unge kulturutøvere, og NRKs storsatsing “Sommertoget” gir en...

Norsk kulturskoleråd og UKM Norge har som målsetting å løfte fram unge kulturutøvere, og NRKs storsatsing “Sommertoget” gir en fantastisk muligheter til å gjøre dette. Nå prøver de to samarbeidspartnerne sammen å finne unge kulturutøvere som kan opptre på tv eller radio i sommer.

Frist for nominasjon: 20. februar 2017 kl. 12.00.

– Norsk kulturskoleråd og UKM Norge har som målsetting å løfte fram unge kulturutøvere, og NRKs «Sommertoget» gir en fantastisk muligheter til å gjøre dette. Våre nettverk har god kjennskap til hva som rører seg, og vi hjelper gjerne NRK gjennom å koordinere innspill fra kulturskoler, UKM, Drømmestipendet og Ungdommens musikkmesterskap. Her har vi en unik mulighet til å løfte fram unge kulturutøvere i et bredspektret mangfold, og vi ønsker innspill både fra kulturskolerektorer, kommunekontakter, fylkeskontakter og rådgivere på fylkesnivå, sier rådgiver Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

– Forslag på innslag og artister sendes du altså til oss via eget skjema her. Nominasjonen må dokumenteres så godt som mulig med lydfiler, video, bilder og beskrivelser. Vi oversender forslagene samlet til NRK og utvelgelsen gjøres av dem. NRK tar all praktisk oppfølging av de innslagene de bestemmer seg for å bruke, sier Torstein Siegel, daglig leder i UKM Norge.

«Sommertoget»-konseptet
I sommer går NRK og Sommeråpent på skinner gjennom Norge. Den åtte uker lange reisen starter i Rognan 27. juni og ender i Sarpsborg 19. august. I denne perioden skal Sommertoget innom 17 fylker og stoppe ved 40 stasjoner. Prosjektet er et samarbeid mellom flere redaksjoner i NRK som jobber mot ulike programflater, blant andre «Reiseradioen», «Minutt for Minutt» og «Sommeråpent», men har tett dialog for å gi publikum best mulig innhold.

«Sommeråpent» med unge talenter i fokus
Tv‐sendingen «Sommeråpent» som sendes på kveldstid fra hvert stoppested vil som vanlig bruke profesjonelle artister, men skal i år ha «unge talenter» som en rød tråd. De trenger derfor forslag på talenter med tilknytning til de 40 stoppestedene.

Stikkord er kvalitet og mangfold, og gjerne en god historie. Det kan være både musikk‐ og sanginnslag som programmeres på den store konteinerscenen i togsettet, men også dans, sjonglering, tryllekunstner og andre aktiviteter som kan egne seg å gjøre på perrongen, for eksempel som en kort åpning til sendingen.

Andre muligheter for opptreden i tillegg til «Sommeråpent»
De som nomineres kan bli plukket ut til «Sommeråpent» eller andre sendeflater, men det er hver enkelt NRK-redaksjon som tar beslutningen om hvem som inviteres til den respektive programflaten. Det er derfor viktig at ingen av dem du nominerer får inntrykk av at de er garantert visning!