Låtmakerkurs

BØ (I TELEMARK): Askil Holm har lyktes meget godt som låtskriver og har ingenting imot at andre lykkes like godt som ham i faget. Han lærer derfor veldig gjerne bort låtskriverkunsten til både kulturskoleelever og UKMere

03.03.2016 | Egil Hofsli (tekst)

Se brosjyre om kurstilbudet Låtmakerne her

Det gjør Holm sammen med en annen med stor tekstkompetanse, Rulle Smit – skuespiller, regissør og manusutvikler. Sammen står de bak Låtmakerne, et samlingsbasert kurstilbud for alle som ønsker å skrive tekst og/eller musikk.

– Alt starter med ei god låt, sier Askil Holm. – Gode tekster og melodier er en av de viktigste råvarene for enhver suksessfull artist. Gjennom Låtmakerne ønsker vi å bidra til å skape framtidas tekstskrivere. Kanskje er du en av dem?

Låtmakerne er et samarbeidsprosjekt mellom Askil Holm, Rulle Smit, Kulturservice og Magiquint. Norsk kulturskoleråd og UKM er samarbeidspartnere, når Låtmakerne nå tilbyr sine ulike låtskriververkstedtilbud til både kulturskoler, grunnskoler, videregående skoler, folkgehøgskoler, høgskoler og andre i offentlig sektor og privat næringsliv. Likeså fins et kurstilbud tilpasset voksne i «utfordrende livssituasjoner», som sykehuspasienter, innsatte i fengsel og brukere av Kirkens Bymisjons tjenester.

Låtmakernes låtskriver-/skriververksted er utviklet i samarbeid med lærere og forskere ved Universitetet i Agder.

De ulike kurstilbudene tilbys av ulik variget. De korteste elevkursene er halvdagskurs, mens det mer omfattende elevprosjektkurs kan ha fem dagers varighet.

Se mer om de ulike kurstilbudene i brosjyre her. Der finner du også informasjon om hvordan du kan bestille et verkstedkurs fra Låtmakerne

Låtmakernes tilnærming til håndverket skal – i følge dem selv – være svært annerledes og herlig kreativ. Kurset skal passe alle fra 13 år og oppover, enten en betrakter seg som musikalsk eller ikke.

– Temaene for den gode låta er rundt oss alle. Enten det er de store samfunnsspørsmålene, eller det enkle, nære i livene våre, sier Askil Holm.

Kurset er ment å gi deltakerne en grundig innføring til og gjennomgang av håndverket. Og helst solid dose inspirasjon.

Kursholderne

Askil Holm har gitt ut fem album og en lang rekke singler som soloartist. Han opplevde stor suksess som en del av gruppa Lind, Nilsen, Fuentes & Holm i 2006.

Holm var en sentral initiativtaker til «låtskriver og artist»-studiet som startet opp ved Universitet i Agder høsten 2015. «TONO Sessions Live» er en oppfølger til «TONO Sessions», en videointervjuserie om låtskriving hvor Holm intervjuet ti av Norges fremste komponister og låtskrivere. Filmene ble sluppet på YouTube høsten 2014.

Mer om Askil Holm på nettstedet askilholm.com.

Rulle Smit er utdannet skuespiller, og har arbeidet som skuespiller og regissør ved flere teatre i Norge. Hun er bosatt på Røros, hvor hun har hatt manusutvikling og regien på musikkspillet «Elden» i perioden 1994-2005. Smit holder kurs i kommunikasjon og formidling for næringsliv, kommuner og ungdom.

Smit fikk Røros kommunes kulturpris 2015, for sin innsats innenfor teater- og regiarbeid på Røros. Prisutdeleren la da spesiell vekt på Smits arbeid med barn og ungdom, der hun har vært en engasjert inspirator.